Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

sâmbătă, 7 mai 2011

Ciorba de legume

La noi in casa supele si ciorbele alterneaza in meniu, o saptamana supe, o saptamana ciorbe. Saptamana aceasta a fost dedicata unei ciorbite gustoase de legume. Pentru o ciorbita reusita cu de toate aveti nevoie de:

morcovi 700 gr
telina 350gr
1 ardei
2 cartofi
dovlecei 400 gr
conopida sau brocoli 250 gr
taietei lati 120 gr
bulion 6 linguri
1 l supa de pui strecurata ( de pe carne fiarta) si carnea fiarta
vegeta
o legatura de leustean

Atentie ! Cantitatile folosite de mine sunt pentru o oala de 8 litri adica ultrafolosita noastra oala de ciorba.





Nu este o ciorba greu de preparat insa prepararea ei dureaza cam 2 ore.

Se toaca morcovii, telina si ardeiul cubulete mici se pun in oala impreuna cu supa de pui si se umple oala mai mult de jumatate cu apa. Puteti folosi orice fiertura de pe carne de pui, porc sau vita. Eu am fert piept de pui dar cred ca ar merge cel mai bine cu aripioare de pui.

Se lasa la fiert si se completeaza cu apa fierbinte pe masura ce fierbe, nu folositi apa rece pentru ca va intrerupe fierberea. Pe parcursul fierberii puteti sara ciorba, nu uitati sa o gustati din cand in cand. Dupa ce procesul de fierbere a inceput puteti adauga si bulion, cele cateva linguri sau dupa gust. 



Conopida se fierbe separat in apa cu sare; apa ce rezulta se arunca iar conopida fiarta se adauga de-abia la sfarsit in ciorba. Mi se pare ca apa fiarta de la conopida are un gust neplacut. In loc de conopida puteti folosi brocoli, la fel, fiert separat iar apa aruncata.



Tot separat se fierb taieteii lati ( puteti folosi cam orice fel de paste consistente de preferinta din cele care chiar contin ou) care se scurg si se clatesc cu apa rece.

Cand morcovii si telina sunt aproape fierte adaugati  in ciorba cartofii si dovleceii taiati cubulete.




Dupa ce si cartofii si dovleceii sunt fierti se adauga pastele si conopida, carnea pe care ati fiert-o si se stinge aragazul. Tot acum e momentul sa aruncati in oala o legatura de leustean proaspat tocat marunt. Se pune capacul peste oala pentru ca leusteanul sa se infuzeze si se lasa acoperita macar vreun sfert de ora, apoi se poate servi.
Sper sa va placa!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu