Reteta asta am gasit-o mai demult, nu aveam inca blogul, e din revista Ioana de anul trecut. M-am uitat atunci cu admiratie la poza din revista si m-am intrebat daca eu as fi in stare de asa ceva. Va las pe voi sa judecati, cel putin vizual daca tortul asta a meritat efortul. :)
L-am facut cu ocazia Anului Nou ( desi sotului eu nu-i place branza de vaci ma gandeam ca o sa fie bine mascata de aroma de cacao)
Arata bine, nu?
E un tort facut la rece din:
150 g de piscoturi
125 g unt
4 -5 linguri cacao
2 borcane de compot de visine de 720 ml
2 plicuri gelatina
4 linguri zahar
500 g branza de vaci
4-5 linguri zahar pudra
300 g iaurt
1 plic de gelatina
putina ciocolata rasa
L-am facut cu ocazia Anului Nou ( desi sotului eu nu-i place branza de vaci ma gandeam ca o sa fie bine mascata de aroma de cacao)
Arata bine, nu?
E un tort facut la rece din:
150 g de piscoturi
125 g unt
4 -5 linguri cacao
2 borcane de compot de visine de 720 ml
2 plicuri gelatina
4 linguri zahar
500 g branza de vaci
4-5 linguri zahar pudra
300 g iaurt
1 plic de gelatina
putina ciocolata rasa
Piscoturile astea (ale mele au fost ingrozitoare, foarte tari) se zdrobesc sau se toaca prin masina si se amesteca bine cu untul topit si cu 2 linguri de cacao.
Pasta obtinuta se distribuie si se preseaza pe funDul unei forme de tort cu diametrul de 26 cm. Pe fundul tavii am pus hartie de copt. Foaia de blat astfel obtinuta se da la frIgider o ora.
Intre timp, m-am ocupat de partea neplacuta, scosul samburilor din visine. Dupa ce mi-acumparat sotul compotul de la magazin mi-am adus aminte ca am in camara compot de struguri facut de mine si de David. Nu-i nimic, ramane pe data viitoare.:)
Revenind la compot, am masurat zeama de compot, exact 500 ml, daca nu aveti chiar atat completati cu apa. Puneti visinele fara samburi la scurs apoi repartizati-le uniform pe blatul din piscoturi.
Preparati glazuraTortenguss cu zeama de compot conform instructiunilor de pe ambalaj si turnati-o cum o luatide pe foc peste visine. Dati la frigider pana se intareste.
Intre timp mixati branza de vaci cu 2 linguri de cacao si 4-5 linguri de zaharpudra, depinde catde dulce vreti sa fie compozitia. Turnati in amestec si 300 ml de iaurt.
Ultimul detaliu este gelatina, e o gelatina transparenta genul care se poate folosi pentru racituri. Procedati conform instrucitunilor de pe ambalaj apoi amestecati gelatina in crema si turnati peste tort. Intotdeauna cand turnati o crema, glazura sau ceva similar turnati in mijloc daca e destul de moale incat sa curga singura.
Si din nou la rece, noroc ca gelatina se intareste repede.
Iata cum arata la final decorat cu visine si cu ciocolata de menaj.
Desigur nuanta e diferita in functie de lumina.
Pofta buna si fiti creativi in bucatarie!
Se folosesc 2 plicuri de gelatina sau 2 plicuri de glazura de ciocolata cand se pune peste visine?
RăspundețiȘtergereSe poate folosi si crema de branza in loc de branza de vaci, si tot 500gr?
Se folosesc 2 plicuri de gelatina, precum cea din imagine. Chiar va recomand sa folositi crema de branza, puteti folosi la acest volum tot 500 g crema de branza, Mie mi-a partu rau ca nu am folosit crema de branza. Dupa cum se deve in postarea mea la branza de vaci snu se omogenizeaza perfect cu cacaoa , e destul de zgrunturoasa. Crema Dvs de branza va fi perfecta :) Sper sa va placa, stiu ca la noi s-a mancat repede tortul asta!
RăspundețiȘtergereMultumesc pt raspunsul prompt.
RăspundețiȘtergereImi plac retetele dvs si pe deasupra arata so bine.
Referitor la tort ma refeream la glazura Tortenguss. Nu stiu despre ce e vorba.
Daaa, pe vremuri asa-i zicea parca, acum este "Tort Gelee" de la Dr Oetker- e un pliculet la fel de mic ca si cel de gelatina pe care scrie mare tort gelee, poate fi transparenta sau colorat, e o gelatina care se prapara cu compot sau suc sau apa indulcita.
ȘtergereIn privinta blogului va multumesc pentru compliment, e o bucurie sa afli ca sunt oameni care apreciaza si mai si gatesc dupa retetele pe care