Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

marți, 14 aprilie 2015

Pulpe de pui in crusta de fulgi de porumb

Si iata-mas-s cu o reteta noua! De cand sarcina mea avanseaza, caut sa fac feluri gustoase, dar care nu au nevoie de prea multa pregatire. Sigur, cu exceptia sarbatorilor de tot felul; ca sa fac un drob gustos sau un cozonac sunt necesare sacrificii de energie si mult ajutor din partea dragului meu.

Dar reteta de mai jos e una simpla de tot:

Aveti nevoie de:

2 cani de fulgi de porumb zdrobiti
1 lingura de sare
1 lingura de boia dulce
1/2 lingura de piper
2 oua
1/2 cana de faina alba
10 sau 12 pulpe superioare sau inferioare fara piele
100 ml ulei

Fulgii de porumb maruntiti se amesteca cu condimentele. Ouale se bat cu o furculita intr-un bol. In alta farfurie se pune faina. Puiul se curata de piele, se spala si se sterge cu servete de hartie.




Puteti condimenta putin puiul cu putina sare, dar nu uitati ca si fulgii de porumb sunt deja condimentati. Se da fiecare bucata prin faina, apoi prin ou si la final prin fulgii de porumb.
Se pun in tava, nu uitati sa fie deja bine unsa cu ulei ( puneti cam jumatate din cantitatea de ulei). Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 80 de minute. Puiul se intoarce ca sa se rumeneasca egal pe ambele parti. Nu uitati sa mai completati cu ulei. E nevoie de ulei pentru ca am indepartat pielea puiului, asa ca nu are de unde sa lase grasime, iar fara ulei sunt sanse destul de mari ca puiul sau crusta sa se arda la suprafata iar inauntru puiul sa ramana crud.




Nu va pot spune decat ca e delicios. Carnea ramane moale iar crusta e crocanta.
 merge bine cu legume la tigaie sau cu salata verde.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu