Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

vineri, 8 martie 2013

Trunchi de merluciu la cuptor cu orez

Sa stiti ca la reteta asta nu am poza de prezentare, mi-a scapat pur si simplu, intre viroza mea, a lui David, multa munca si oboseala. Cu toate astea vreau sa v-o prezint pentru ca este si usor de facut si  hranitoare.



Aveti nevoie de:

o punga de merluciu trunchi- cam 600 g
5- 6 morcovi
o jumatate de telina
200 g orez prefiert
2-3 linguri de ulei
100 ml bulion
sare 
foi de dafin
piper boabe
3-4 catei de usturoi

In primul rand trunchil de merluciu trebuie curatat bine si spalat. Apoi il zvantati intr-un servet. Se da bine de tot cu sare . Puteti pregatit si tavam ajunge daca puneti putin ulei.

Morcovii si telina sa dau pe razatoarea mare si se pun in tava, se pune si o jumatate de cana de apa. Puneti si boabe de piper si foi de dafin. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins. Se lasa cam 20 de minute sa se patrunda bine.







Dupa cele 20 de minute in tava se pune si pestele se acopera si se mai da la cuptor cam 15 minute. Se mai poate pune putin apa. Dupa aceea se adauga si bulionul, se gusta si se mai pune sare daca e nevoie.


Orezul se fierbe separat in apa cu sare, se scurge si se clateste cu apa rece. Spre final se pune peste pestele cu legume, se amesteca si se mai lasa 5 minute. Orezul e minunat pentru ca va mai absorbi din sos si mancarea nu va fi nici prea umeda nici prea uscata. Mai ales dupa ce se mai raceste si se mai umfla orezul este perfecta.


Este o mancare pe care o recamand si celor mici, David a fost incantat si a mancat bine, tot-tot.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu