Checul este o prajitura care se prepara relativ rapid si care noua ne place foarte mult. In general preparam checuri cu lamaie si nu gasisem nici o reteta deosebita pentru chec cu cacao. M-a salvat tot Martha Stewart si site-ul ei. Singurul "defect" al acestei prajituri ese ca se termina foarte repede.
Aveti nevoie de:
120 gr unt
200 gr zahar
3 oua
210 gr faina
160 ml lapte batut
30 gr cacao plus inca o lingura
60 ml apa+ 2 linguri de apa fierbinte
1 praf de copt
zahar vanilat ( 1 sau 2 plicuri)
esenta vanilie
Aveti nevoie de:
120 gr unt
200 gr zahar
3 oua
210 gr faina
160 ml lapte batut
30 gr cacao plus inca o lingura
60 ml apa+ 2 linguri de apa fierbinte
1 praf de copt
zahar vanilat ( 1 sau 2 plicuri)
esenta vanilie
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei si e de preferat sa folositi un mixer pentru a va usura munca. Se freaca untul cu zaharul si vanilia bine de tot ( cam 5 minuta la mizer ) si se adauga cate un ou pe rand amestecand bine dupa fiecare. Se adauga si esenta de vanilie.
Nu mai ramane decat sa adaugati faina (amestecata cu praful de copt) alternativ cu laptele batut, incepand si terminand cu faina.
Separat se dizolva cantitatea indicata de cacao cu 2 linguri de apa fierbinte + inca 60 mil de apa la temperatura camerei. Pasta de cacao obtinuta cu 1/3 din cantitatea de compozitie alba.
Cele 2 compozitii: alba si maro se toarna alternativ intr-o tava ( sau 2 tavite de chec) unsa in prealabil cu margarina si tapetata cu faina.
Eu am folosit o tava de guguluf ( diametru de 20 cm ) pentru ca am un cuptor problematic si vreau sa creasca relativ uniform. Dupa turnarea intregii compozitii se ia o scobitoare si se amesteca lateral in compozitie in asa fel incat cele 2 culori sa se amestece creand un model.
Tava se puna in cuptorul incins in prealabil cam 35-40 min la 180 de grade. E important sa nu deschideti cuptorul in primele aprox. 20 minute, altfel se lasa compozitia. Regula aceasta este valabila de fapt la toate prajiturile gen blat; la final intepati checul cu scobitoarea, daca scobitoarea iese fara urmede alauat inseamna ca prajitura este bine coapta.
Pe farfurie taiat, checul arata asa:
Este un chec usor, nu foarte dulce, merge perfect la micul dejun cu o cafea cu mult lapte. Enjoy!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu