Continuam seria de compoturi cu unul de caise. Am cumparat caise nu foarte moi ca sa nu se zdrobeasca la sterilizat si fiert. Sunt curioasa daca ii va placea lui David la iarna.
Aveti nevoie de aproximativ:
3 kg de caise
3 l apa
750 g zahar
Aveti nevoie de aproximativ:
3 kg de caise
3 l apa
750 g zahar
Se pregatesc borcanele ca si la Dulceata de caise apoi se pun fructele jumatati . Evidetn ca in prealabil trebuie sa spalati fructele si sa scoateti samburii. In fiecare borcan am pus fructe cam pe jumatate.
Apa se pune la fiert cu zaharul si se lasa sa dea in cateva clocote bune. Apoi se indeparteaza de pe foc se lasa putin sa se domoleasca si se toarna peste fructe. Se capseaza borcanele si se pun la fiert ( cam 50 de minute din momentul in care fierbe apa). Apa trebuie sa acopere borcanele macar pe jumatate.
Dupa fierbere, puneti borcanele la racit invelite in paturi. Abia dupa ce s-a racit le puteti pune in camara.
Sper ca urmatorul compot pe lista sa fie cel de piersici sau nectarine. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu