Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

joi, 19 iulie 2012

Chiftelute de dovlecel

Chiftelutele sunt cu siguranta preferatele lui David asa ca incerc tot mai multe variante. De data asta am facut chiftelute de dovlecel doua saptamani la rand. De fiecare data am facut cantitati mici asa ca s-au terminat repede. Le-am papat cu sos tzatziki si au fost absolut minunate.



Am folosit:

cam 4 dovlecei de marime medie
4 linguri de faina
5-6 linguri de pesmet
1 ou mare su 2 oua mici
sare si piper dupa gust

Dovleceii se spala, se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se sareaza foarte bine si se lasa se se odihneasca aproximativ 30 de minute ca sa lase apa.




Stoarceti apoi dovlecelul si amestecati-l cu faina, pesmet si ou. Gustati si mai adaugati sare si piper. Eu m-am mai pus multa sare pt ca era deja destul de sarat.


Compozitia va fi destul de apoasa inca ideea e sa puteti forma chiftelute, pot fi si mai plate si sa le dati prin pesmet.


Se prajesc in ulei incins la foc mediu. Veti observa ca se vor umfla datorita pesmetului din compozitie.Se prajesc cateva minute pe ambele parti pana se rumenesc.




Am facut sos tzatziki cu iaurt, usturoi, putin ulei de masline, marar si desigur castravete.
Ce-a mai papat David!



2 comentarii:

  1. am sa fac si eu asa ceva ,nu am mancat niciodata

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Anana, chiar ieri am facut din nou chiftelute dntr-acestea. Intotdeauna fac si un sos tzatziki, le mancam cu mare drag, mai ales baietelul meu :)

    RăspundețiȘtergere