Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

duminică, 7 august 2011

Ciorbita de pui a la grec

Desigur e vorba de varianta gatita de mine. Nici prea dulce, nici prea acra, numai buna si pe gustul familiei... :)

Intotdeauna o pregatesc intr-o oala mare, de 8 litri ca sa ajunga pentru 3-4 zile. Asa ca daca vreti sa urmati reteta mea si doriti o cantitate mai mica trebuie sa o adaptati.




Eu am folosit:

600 g morcov
300 g telina
1 ardei mare rosu
2-3 pulpe de pui, mari
150 g orez
300 ml  sana
3 galbenusuri
patrunjel tocat





Morcovii se dau pe razatoarea mare sau folosit robotul de bucatarie pentru a-i marunti. Ardeiul trebuie taiat marunt apoi legumele se pun la fiert in 3-4 litri de apa. Carnita se fierbe separat in apa cu sare.




Dupa ce a fiert, carnita se scoate la racit iar zeama se strecoara si se toarna fierbinte in supa. Indepartati pielita de pe carne si maruntiti-o.



 Pe masura ce supa fierbe si scade trebuie sa completati cu apa fierbinte.

Orezul trebuie fiert separat in apa cu sare. Eu folosesc un orez prefiert de calitate buna. Dupa ce opresc flacara la aragaz las orezul sa stea acoperit 2-3 minute ca sa se mai umfle apoi scurg apa si il clatesc prin strecuratoare.



Bateti cele 3 galbenusuri cu sana intr-un vas incapator.






Verificati legumele din supa, gustati-le ca sa vedeti daca sunt fierte, puneti sare sau vegeta dupa nevoie. Inainte de a inchide aragazul adaugati pe rand orezul fiert, carnita, patrunjelul tocat. 



Apoi luati cate putine ciorba fierbinte cu polonicul si turnati peste sana si galbenus amestecand bine ca sa nu se "taie". 

Amestecul trebuie adus foarte aproape de temperatura ciorbitei. Inainte de a turna amestecul in ciorba se stinge flacara la aragaz. Se amesteca bine in ciorba pentru omogenizare si se pune la racit. Daca folositi sana ca si mine sansele ca ciorba se aiba aspect taiat sunt foarte mici. Sana contine mai putina grasime decat smantana care se foloseste in mod uzual intr-o asemenea reteta. It's good to know, ladies!




Pofta buna si buna dispozitie la bucatarie!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu