Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

miercuri, 6 iulie 2011

Budinca de cartofi noi cu piept de pui

Am gasit reteta asta intr-o revista culinara, cred ca era "Bucataria de azi" sper sa nu ma insel. In orice caz mi-a placut ideea, reteta nu se numea "budinca de...", nu mai tin de fapt minte cum se numea si nici nu mai gasesc revista.

In orice caz e usor de facut desi suna pretentios.




Pregatiti asa:

1 kg cartofi noi
2 bucati de piept de pui cam 700 gr
400 ml smantana
4 oua
sare si piper dupa gust
cimbru
50 gr unt
1 lingura pesmet




Desi e usor de pregatit , totusi, o sa va ia ceva timp. Curatati cartofii si fierbeti-i intregi , ar trebui sa nu-i fierbeti prea tare,  cam  90% altfel se vor sfarama cand ii dati la cuptor.



Taiati carnea de pui in bucati mari, o bucata de piept cam in 4. Puneti bucatile la calit in unt, puteti adauga si putina apa fiebinte si lasati la fiert cam 20 de minute pana scade lichidul.  Nu uitati sa sarati si piperati dupa gust.



Pana aici a fost usor. Si de-acum incolo va fi tot asa :)

E timpul sa pregatiti o tava mare si incapatoare unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet.Taiati cartofii cam in 4 sau 6 si puneti-i in tava, presarati sare piper si cam o lingura de cimbru. Printre bucatile de cartofi puneti si bucati de pui.


Bateti smantana cu ouale si tunati amestecul peste cartofi si pui. E gata pentru cuptor!





Se lasa la cuptor la foc mediu, cred ca la aproximativ 160-170 de grade cam 30 de minute. Veti vedea ca oul si smantana se "leaga" si puteti taia felii frumoase din aceasta budinca. Pofta buna!



Un comentariu: