Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

joi, 2 august 2012

Inghetata de menta

N-am avut menta verde si totusi am reusit sa fac o inghetata buna cu aroma de menta :) Care ii place mult lui David; cea cu fructe nu-l impresionase atat de tare.





Reteta seamana in mare parte cu cea de Inghetata de piersici si banane doar ca fructele sunt inlouite cate infuzia de menta ( 3 pliculete de ceai la 120 de ml lapte) si de cele 2 lingurite de esenta de menta. Avem asadar

200 ml frisca lichida
150g zahar
120 ml lapte
1 ou intreg si 1 galbenus
3 pliculete de ceai de menta
2 lingurite esenta de menta
100 g ciocolata de menaj





Puneti la fiert laptele cu zahar si cand ajunge la punctul de fierbere puneti si pliculetele de ceai. Lasati sa se raceasca complet, intre timp bateti frisca si maruntiti ciocolata cu cutitul. Bateti oul si galbenusul si amestecati-le cu laptele racit, adaugati si esenta de menta.


Se amesteca asadar laptele cu zahar si oua cu frica batuta pana se omogenizeaza apoi se pune compozitia intr-o cutie de plastic si se da la congelator. Si sa nu uit, la final adaugati si ciocolata maruntita si amestecati. Nu, inghetata de menta nu e verde ca menta decat dc eventual folositi o tona de menta verde si puneti eventual si colorant verde, ceea ce eu nu aveam. E mai sanatos fara!
24 de ore la congelator si iata!



Gata, va las, tocmai mi-a cerut David "inchetata"! :))











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu