Of, am jurat ca nu folosesc cuptorul vara asta dar am facut-o! Sacrificiu mare pe caldura asta dar a meritat :)
Arata bine si e un fel usor de vara. Sotul a luat cascaval de la magazin cu alta intentie: pentru cascaval pane si eu l-am folosit la reteta asta :))
Iata cum puteti pregati felul asta delicios:
1 conopida de marime medie
600 gr piept de pui
300 g smantana
200 g cascaval
1 lingurita cimbru tocat
1 legatura patrunjel
4 linguri de ulei
sare si piper dupa gust
Arata bine si e un fel usor de vara. Sotul a luat cascaval de la magazin cu alta intentie: pentru cascaval pane si eu l-am folosit la reteta asta :))
Iata cum puteti pregati felul asta delicios:
1 conopida de marime medie
600 gr piept de pui
300 g smantana
200 g cascaval
1 lingurita cimbru tocat
1 legatura patrunjel
4 linguri de ulei
sare si piper dupa gust
Conopida desfacuta in bucatele se spala cu apa rece si se fierbe cam 5 minute in apa cu sare. Apoi se spala cu apa rece si se scurge de apa.
Pieptul de pui taiat cubulete se inabusa cu 2 linguri de ulei incins. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune in tava unsa cu 2 linguri de ulei
Cascavalul se rade iar 3/4 din el se amesteca cu smantana, patrunjelul tocat si cu cimbrul
Peste bucatelele de piept de pui se pune conopida iar deasupra se toarna amestecul de smantana.
Deasupra se presara restul de cascaval ras.
Se da la cuptor cam 30 de minute pana prinde o crusta frumoasa. Conopida e posibil sa lase putina apa dar o puteti scurge la final din tava.
Asa ca profitati de sezonul de conopida si faceti mancaruri gustoase :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu