Cu totii avem mancaruri pe care ni le amintim din copilarie si parca mai simtim si acum gustul acela bun. Asa imi amintesc eu de ardeii umpluti cu varza, o muratura delicioasa pe care o facea nasa mea de botez. Nu stiu de ce dar mama nu facea si nu mancam decat la nasa acasa.
Acum fac si eu si folosesc reteta de saramura pe care o gasitit aici
Pe langa asta am folosit:
2 kg de ardei
3.5 kg de varza
Varza se toaca marunt cu cutitul, noroc cu Buni ca a avut rabdare sa o toace. Se pune sare grunjoasa ( neiodata) se amesteca bine in varza tocata si se lasa sa se inmoaie. Ardeii se spala bine si se curata, se taie capacelul de la codita se scoate miezul cu samburi.
Apoi se stoarce varza asa cu mainile cum face Buni mai jos:
In borcanele deja spalate si sterilizate la cuptor se pun crengute de cimbru, marar, 2 catei de usturoi, boabe de mustar si de piper.
Se pun ardeii umpluti in borcan cat mai indesati, Anul trecut am pus si conopida printre ardei ca sa se fixexe in borcan sa nu se miste sa pluteasca. Anul asta sotul ( el a fost specialistul asezatului in borcan) a pus niste castraveti.
Apoi se toarna saramura, doar ca spre deosebire de muratura de castraveti, aici se pune fierbinte, se lasa vreo 10 minute se mai completeaza cu saramura daca mai e nevoie apoi capsati sau puneti celofan.
Am pus borcanele invelite in paturi, iar dupa vreo 2 zile le voi pune in camara la intuneric sa se mureze. Noi mai avem din borcanul de anul trecut, sunt inca foaaaaarte buni ardeii astia :) La anul cred ca o sa fac cu varza rosie sa fie mai colorat.
Spor la bucatarit, dragi gospodine!
Acum fac si eu si folosesc reteta de saramura pe care o gasitit aici
Pe langa asta am folosit:
2 kg de ardei
3.5 kg de varza
Varza se toaca marunt cu cutitul, noroc cu Buni ca a avut rabdare sa o toace. Se pune sare grunjoasa ( neiodata) se amesteca bine in varza tocata si se lasa sa se inmoaie. Ardeii se spala bine si se curata, se taie capacelul de la codita se scoate miezul cu samburi.
Se umplu ardeii dar nu chiar pana sus ca sa nu iasa varza cand ii indesati in borcan.
Se pun ardeii umpluti in borcan cat mai indesati, Anul trecut am pus si conopida printre ardei ca sa se fixexe in borcan sa nu se miste sa pluteasca. Anul asta sotul ( el a fost specialistul asezatului in borcan) a pus niste castraveti.
Am pus borcanele invelite in paturi, iar dupa vreo 2 zile le voi pune in camara la intuneric sa se mureze. Noi mai avem din borcanul de anul trecut, sunt inca foaaaaarte buni ardeii astia :) La anul cred ca o sa fac cu varza rosie sa fie mai colorat.
Spor la bucatarit, dragi gospodine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu