Pana acum nu am mai facut niciodata cascaval pane, mancasem cred, odata, undeva la un restaurat, mi s-a parut uleios si gretos. Prietena mea de la Turda mi-a pomenit odata ca ea face cascaval pane si ca e foarte bun. Si iata a venit momentul sa incerc ( si da, i-am cerut sfatul).
Desi cascavalul pe care l-am folosit era unul mai moale, mi-a iesit de minune :)
Iata ingredientele:
cascaval ( mai uscat) cam 300 de gr
3 oua batute
150 g faina
pesmet
Desi cascavalul pe care l-am folosit era unul mai moale, mi-a iesit de minune :)
Iata ingredientele:
cascaval ( mai uscat) cam 300 de gr
3 oua batute
150 g faina
pesmet
Deci formula magica este: faina, ou, faina, ou pesmet. Dupa ce fiecare bucata de cascaval cam de 1 cm a fost scaldata si pudrata astfel, se dau bucatile la congelator in cutii de plastic si fiecare rand se separa cu hartie de copt.
Dupa vreo 3 ceasuri la congelator se dau la prajit in ulei la foc mediu; se intorc o singura data.
I-a placut mult lui David, a mers bine langa un piure alaturi de o muratura delicioasa: ardei umpluti cu varza de anul trecut.
Ceea ce mi-a mai dat o idee, astazi pun pentru iarna ardei umpluti cu varza :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu