Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

marți, 3 aprilie 2012

Chec cu lamaie si cacao

Reteta asta este una de chec desi de data asta eu am folosit o tava mare. A fost una dintre primele retete de prajitura pe care le-am incercat vreodata si care mi-a iesit din prima. Reteta am primit-o de la una dintre fostele mele colege. Miha, trebuie sa ne revedem cat de curand!

Reteta apartina mamei Mihaelei, o gospodina cu experienta iar numele prajiturii este "chec cu lamaie". De data asta am impartit compozitia in doua iar o jumatate am amestecat-o cu cateva linguri de cacao.




Pentru 2 checuri sau o tava de praji aveti nevoie de:

6 oua
1 cana de zahar
1/2 cana de ulei
1 cana si jumatate de faina
2 plicuri de zahar vanilat sau 1 lingurita de esenta de vanilie
zeama de la 1/2 lamaie
coaja rasa de lamaie
1 plic de praf de copt






Ceea ce urmeaza nu e deloc complicat: cele sase oua intregi se bat cu zaharul bine apoi se toarna in fir subtire uleiul amestecand incontinuu. Urmeaza zaharul vanilat sau esenta e vanilie plus zeama de lamaie.



Se adauga si faina cu praful de copt in sa nu toata cantitatea deodata ci in etape si se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase.


Se imparte compozitia in doua: intr-o jumatate se pune coaja de lamaie iar in cealalta se pune praful de cacao.


Se toarna in tava compozitiile alternativ: putin din cea cu lamaie, apoi din cea de cacao si tot asa pana se termina. Tava se unge in prealabil cu grasime si se pudreaza cu faina.


Se da la cuptor la foc mediu cam 35 de minute. Este facuta cand se desprinde usor de marginile tavii, puteti sa folositi o scobitoare ca sa intepati blatul, daca iese curata inseamna ca blatul este copt. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Se serveste dupa ce s-a racit de tot.

Este perfecta combinatia dintre aroma subtila de lamaie si cea puternica de cacao.


Enjoy!












Un comentariu: