Drobul asta de miel l-am facut cu mari sacrificii si financiare dar si de timp.
Am pierdut vreo 6 ore cu deplasarea pana la Cluj, cautarea de organe de miel in Carrefour, Metro si finalmente Cora, unde se pare ca a fost singurul loc (cred eu) din Cluj unde se gasea asa ceva. Mai cautasem si in Piata Mihai Viteazu cu o zi inainte dar nici acolo nu avusesem noroc. Am platit un pret absolut piperat pe 1,2 kg de organe de miel: 60 de lei. M-am intors acasa groaznic de obosita dar fericita pentru ca urma sa fac drob si anul asta.
Iata ingredientele:
cam 1 kg de organe de miel gata curatate
250 g ficat de pui pentru completare
3 oua crude
4 oua fierte tare
4 fire de ceapa verde
3-4 fire de usturoi verde
marar si patrunjel verde
sare si piper dupa gust
Am pierdut vreo 6 ore cu deplasarea pana la Cluj, cautarea de organe de miel in Carrefour, Metro si finalmente Cora, unde se pare ca a fost singurul loc (cred eu) din Cluj unde se gasea asa ceva. Mai cautasem si in Piata Mihai Viteazu cu o zi inainte dar nici acolo nu avusesem noroc. Am platit un pret absolut piperat pe 1,2 kg de organe de miel: 60 de lei. M-am intors acasa groaznic de obosita dar fericita pentru ca urma sa fac drob si anul asta.
Iata ingredientele:
cam 1 kg de organe de miel gata curatate
250 g ficat de pui pentru completare
3 oua crude
4 oua fierte tare
4 fire de ceapa verde
3-4 fire de usturoi verde
marar si patrunjel verde
sare si piper dupa gust
Organele de miel se curata foarte bine de grasime, se spala cu apa rece si se tin cam o ora in apa rece cu cateva linguri de otet ca sa iasa sangele din organe. Apoi se mai spala o data si se pun la fiert cam 30 de minute.
Organele se scot pe un platou se lasa se se raceasca, se taie bucatele si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu verdeturile.
Adaugati sare si piper dupa gust si amestecati bine apoi rand pe rand cate un ou crud si omogenizati.
Ungeti o tava de chec cu putin ulei si tapetati cu pesmet. Asta daca nu aveti prapur de miel.
Asezati un strat de compozitie cam de un centimetrugrosime, apoi puneti ouale fierte.
Apoi acoperiti cu result de compozitie si apasari putin cu o lingurita ca se se aseze bine.
Ungeti totul cu putin ou batut si presarati pesmet. Apoi dati la cuptor cam 30 de minute pana prinde o crusta frumoasa.
Se serveste rece ca apetitiv alaturi de cruditati: ceapa, ridichi, rosii.
Stiu ca e tarziu acum, Pastele acesta a trecut dar pentru cel viitor o sa va foloseasca cu siguranta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu