Mie imi plac mult pastele (teoretic). Doar ca atunci cand le gatesc, mananc cam o data si pe urma nu vreau sa le mai vad. Din astea am mancat de doua ori, deci sigur sunt deosebite! :)
Dureaza ceva mai mult prepararea lor. Eu am inceput cu chiftelele pe care le-am facut din:
300 g carne tocata amestec
1 jumatate de ceapa
2 catei de usturoi
o jumatate de felie de paine inmuiata in lapte
sare, piper
1 ou
ulei pentru prajit chiftelele-cam 200 ml
Ceea ce trebuie sa faceti e sa amestecati carnea cu miezul de paine cu sare, piper, ceapa tocata foarte fin ( sau rasa) si usturoiul pisat. E important sa gustati compozitia ca sa fie destul de bine condimentata. La final adaugati si oul si amestecati bine pentru omogenizare.
Cu mana pudrata cu faina, formati chiftelute mici, bile pe care le aplatizati si le dati prin faina.
Prajiti-le in ulei incins, mai intai pe o parte, apoi pe cealalta pana prind o culoare aurie. Oricum le vom mai pune cateva minute la fiert in sos de rosii. Daca amestecul de carne are multa grasime chiftele se vor face mai mici. Puneti-le la scurs pe servete absorbante de hartie ca sa eliminati excesul de grasime.
Dupa chiftele, puteti pregati sosul din:
1 ceapa mare tocata marunt
3 morcovi rasi
300 ml bulion
250 g sos/pasta/piure de rosii
150-200 ml apa
sare sau vegeta
cateva boabe de piper
2-3 linguri de zahar (optional)
2,5 lingurite de busuioc
2-3 frunze de dafin
3 linguri de ulei
Se caleste putin ceapa in ulei incins, se adauga morcovii si se amesteca bine. Apoi se toarna apa fierbinte cate putina pana acopera bine morcovii si se lasa sa fiaba asa cam 15 minute. Se completeaza cu apa daca mai e nevoie si se sareaza.
Urmeaza bulionul si piureul de rosii. Se gusta, si daca e prea acrisor se pune si zaharul. Se adauga boabele de piper, foile de dafin si busuiocul. Eu gust mereu dupa fiecare ingredient, cantitatile pot varia in functie de cat de dulce, sarat sau acrisor e bulionul.
Se fierbe pana scade putin dar nu foarte mult , avem nevoie de sos pentru 1/2 pachet spaghete.
Se pun chiftele in sos si se lasa la fiert cam 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. Apoi se iau de pe foc.
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa in care au fiert si se clatesc din abundenta cu apa rece. Se lasa la scurs. Apoi se toarna desupra sosul cu chiftele fierbinte si se amesteca usor ca sa se omogenizeze. La servire puteti adauga si branza pe deasupra, de exemplu parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu