Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

sâmbătă, 17 martie 2012

Snitele de pui in crusta de pesmet si branza

Ma saturasem de snitelele clasice cu ou si faina si voiam sa fac altceva, asa ca de data asta am optat pentru o crusta din pesmet si branza uscata pentru paste.



Iata si cantitatile necesare:

800 g piept de pui
280 g pesmet
180 g branza uscata rasa fin
4-5 oua
sare
piper
300 ml ulei pt prajit


Amestecati pesmetul cu branza fina ( eu am amestecat 1/3 din cantitati la inceput) si bateti ouale cu o furculita.



Pieptul de pui trebuie taiat in jumatate pe lungime si apoi fiecare jumatate feliata; batuta usor cu ciocanul de snitele si condimentata cu sare si piper.


Fiecare fasie se trece prin pesmet, ou si din nou pesmet si se prajeste in ulei incins.



Se lasa pe fiecare parte pana se rumeneste, apoi se scot si se scurg de grasime pe hartie absorbanta.


Noi le servim mereu alaturi de piure, sunt realmente deosebite pentru ca se simte aroma de branza.

Da, e si asta un "junk food" dar unul de casa, asa ca decat sa va duceti piticii la Mac unde nu stiti din ce a fost facut un snitel sau un buger sau de cate ori a fost refolosit acelasi ulei, e mai bine sa faceti voi acasa snitele si chiftelute daca asta cer copiii.

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu