Pentru ca dovleacul meu era mititel, putin peste 1 kg am folosit si 2 mere uriase. A rezultat o placinta delicioasa!
Am gasit o reteta grozava de placinta in revista "Practic in Bucatarie, un aluat de placinta cu multa grasime, e mai bun decat simplul pate brisee
250 g margarina
100 ml apa( eu am folosit f rece)
2 cani de faina(cu o capacitate de 250 ml)
1 lingurita de otet
1 praf de sare
Pentru umplutura:
dovlecel pentru placinta- macar 1200 g
dc nu ajunge completati cu mere
zahar-cateva linguri-dupa gust
2 lingurite scortisoara
Aluatul se face foarte usor, se framanta faina cu un praf de sare si bucatele de margarina rece.
Aluatul obtinut trebuie sa fie nelipicios dar sigur e destul de moale pentru ca are f multa margarina. Inveliti-l in folie alimentara si dati-l la rece cam o jumatate de ora. Daca lipeste e clar ca mai e nevoie de faina.
Aproape am terminat :)Aluatul se imparte in 2 : intindeti o prima foaie si puneti-o in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Intepati foaia cu furculita din loc in loc, in felul asta nu se va strange la copt. Intindeti umplutua si neteziti-o.
Se intinde cea de-a doua foaie si se lipesc marginile ( eu le-am apasat cu degetele) . Ungeti placinta cu galbenus de ou amestecat cu o lingura sau 2 de lapte. Dati la cuptor la foc mediu cam 35-40 de minute pana se rumeneste si se desprinde de pe marginile formei.
Niste manute dibace mi-au sters poza cu placinta scoasa din cuptor.
Dar iat-o in detaliu pudrata cu zahar.
Zile pline de harnicie va doresc:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu