M-am decis pentru melcisori si nu spaghette ca sa-l atrag pe David caruia ii place cantecelul: "Melc, melc codobelc"... in varianta "chel chel codobel" :))). Ma gandeam ca poate va gusta macar...a gustat , ba chiar a mancat o portie la gradinita.
Auzisem de zeci de variante de paste carbonara insa m-a atras reteta lui Jamie Oliver sau o parte din ea, cea in care asociaza pastele cu mazarea. El recomanda folosirea mente,i eu am folosit busuioc pentru ca alor mei nu le place menta. Cand va uitati pe o reteta va sfatuiesc sa va ganditi daca va place celor dragi,si daca nu le place un ingredient incercati sa-l inlocuiti cu altceva. Pana la urma asta inseamna sa pui suflet in mancare.
Eu am folosit:
300 g de melcisori
400 ml de smantana
1 borcan mare de mazare
300 g sunculita afumata sau kaiser
3 galbenusuri
sare
1 lingurita busuioc
1-2 linguri de ulei (optional)
Intr-o tigaie incinsa puneti kaiserul taiat bucatele, eu nu am avut nevoie de ulei pentru ca avea destula grasime kaiserul, asa ca l-am rumenit frumos de tot, apoi l-am scos si l-am scurs de grasime.
Patele fierte se clatesc bine de tot cu apa rece si se scurg, apoi se amesteca cu mazarea.
Adaugati cele 3 galbenusuri si amestecati bine, mai lasati sa fiarba cateva minute ca sa se ingroase putin.
Auzisem de zeci de variante de paste carbonara insa m-a atras reteta lui Jamie Oliver sau o parte din ea, cea in care asociaza pastele cu mazarea. El recomanda folosirea mente,i eu am folosit busuioc pentru ca alor mei nu le place menta. Cand va uitati pe o reteta va sfatuiesc sa va ganditi daca va place celor dragi,si daca nu le place un ingredient incercati sa-l inlocuiti cu altceva. Pana la urma asta inseamna sa pui suflet in mancare.
Eu am folosit:
300 g de melcisori
400 ml de smantana
1 borcan mare de mazare
300 g sunculita afumata sau kaiser
3 galbenusuri
sare
1 lingurita busuioc
1-2 linguri de ulei (optional)
Puneti pastele la fiert in apa cu sare si cu cateva picaturi de ulei. E recomandabil sa fierbeti pastele al dente adica sa ramana mai crocante pentru ca sut mai usoare pentru stomac, in plus asa sunteti siguri ca nu se vor zdrobi.
Patele fierte se clatesc bine de tot cu apa rece si se scurg, apoi se amesteca cu mazarea.
Intr-o tigaie incingeti smantana adaugati sare dupa gust si busuioc, lasati sa dea in cateva clocote.
Adaugati cele 3 galbenusuri si amestecati bine, mai lasati sa fiarba cateva minute ca sa se ingroase putin.
Turnati sosul obtinut peste paste, mazare, kaiser si amestecati bine. E gata! Simplu si rapid.
Si lui David i-a placut !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu