Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

miercuri, 29 ianuarie 2014

Ciuperci umplute

Ce delicatesa! Mie imi plac toate felurile de ciuperci. Si culmea e ca nu pregatisem niciodata ciuperci umplute. Era si timpul, asadar.




Sunt delicioase, trebuie sa incercati reteta, mai ales ca nu dificila iar rezultatul e spectaculos si gustos.

Aveti nevoie de :

8 ciuperci champignon
1 morcov dat pe razatoare
1 ceapa tocata marunt
150 ciuperci tocate 
2 linguri de ulei
80 g cascaval
2-3 linguri de ulei pt calit legume
3-4 linguri de ulei de masline pentru tava
sare si piper dupa gust

Ciupercile se curata de pielita, se scoate piciorusul, se spala bine si se pun la scurs cu palariuta in jos pe un servet. Daca piciorusele ciupercilor sunt suficient de lungi si nu au consistenta fibroasa le puteti folosi pentru umplutura. Ciupercile mele aveau niste picioruse de lemn, as fi jurat, asa ca am preferat sa scot din congelator niste ciuperci tocate care imi ramasesera de saptamana trecuta, cand facusem pizza.



Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Cand devine translucida, se adauga morcovii se lasa cateva minute si apoi se pun ciupercile. Se  adauga sare si piper dupa gust si se lasa pana scade de tot zeama. Evident se amesteca din cand in cand. Se lasa sa se raceasca putin si umplu ciupercile iar deasupra se pune cascaval ras.







Ciupercile se dau la cuptor la foc mediu intr-o tava unsa cu ulei  in care se toarna si cescuta de apa, timp de vreo 40 de minute acoperite cu capac sau folie de aluminiu si apoi descoperite cam 15-20 minute.

Pofta buna!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu