Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

duminică, 1 decembrie 2013

Paine cu banane si ciocolata

De ce se numeste paine? Pentru ca nu e chec, e paine densa cu unt, cu multa ciocolata, cu multe alune. E un aluat dens, mai degraba umed, nu pufos si aerat si uscat cum e cel de chec

Si mi-a placut la nebunie. E tot de pe Joy of Baking :)


Ingredientele pentru o paine delicioasa sunt urmatoarele:

50 de g de nuci sau alune tocate
230 g faina
30 g cacao cernuta
200 g zahar
1 lingurita de praf de copt
1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita de sare
1 lingura de esenta de vanilie
2 oua batute usor
113 g de unt topit si racit
454 grame de banane zdrobite ( cam 3 banane)
85 grame de granule de ciocolata ( eu am folosit ciocolata amaruie razuita)








Intr-un vas incapator amestecati impreuna usor ingredientele solide: faina, zahar, sare, praf de copt, bicarbonat si cacao. In alt vas amestecati lichidele:  bananele zdrobite cu untul topit, cu ouale batute usor. Apoi turnati lichidul in vasul cu faina.





Compozitia va fi densa si lipicioasa: se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula. La final se adauga ciocolata si nucile si alunele tocate si se inglobeaza usor.


Compozitia se toarna intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina. Va trebui sa intindeti cu spatula compozitia, apoi se coace cam 55-65 de minute la foc mediu. Se va coace greu si va trebui sa incercati cu o scobitoare aluatul daca este copt sau nu. Daca scobitoarea iese curata din paine, atunci e coapta.



Se lasa la racit si apoi se mananca...cu pofta :)






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu