Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

joi, 12 decembrie 2013

Briose cu fulgi de ciocolata

Iata o idee de Craciun! Briosele acestea sunt perfecte pentru servit colindatorii, mai ales ca au si aroma de scortisoara :)
Reteta de briose e foarte simpla iar rezultatul e delicios. David nu vrea nici macar sa guste. Cred ca ii displac in primul rand vizual. Nu insist, fiecare cu gusturile lui. Reteta este de pe Joy of Baking pentru care am facut o pasiune. Ma atrage simplitatea retetelor si faptul ca cele mai multe au si demonstratia video.


Din ingredientele de mai jos, va ies cam 16 briose pufoase daca formele sunt mici, daca sunt mai mari, nu ies mai mult de 12.

Asadar, pregatiti:

pentru aluat

113 g de unt topit si racit
2 oua mari
180 ml lapte
2 lingurite de esenta de vanilie
135 g zahar
1/4 lingurita de sare
2 lingurite si jumatate de praf de copt
80 g de fulgi de ciocolata

pentru decor:

1 lingura de zahar
1 lingurita de scortisoara






Intr-un bol, bateti usor ouale si amestecati-le cu laptele. Separat, intr-un vas mai mare amestecati ingredientele uscate: faina, sare, praf de copt si zahar. Turnati lichidele peste si amestecati usor pana se omogenizeaza. Puneti la final fulgii de ciocolata .




Mi-am cumparat in sfarsit si hartiute pentru briose. E mult mai usor decat sa ungeti formele. Le umpleti pe trei sferturi.


Pentru topping amestecati zaharul cu scortisoara si presarati deasupra. Apoi dati la cuptor la foc mediu. Ar trebui ca in 15-20 de minute sa fie coapte.

Cam asa.


Pofta buna!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu