Demult voiam sa fac un chec aperitiv si cred ca e solutia perfecta de sarbatori cand vin musafiri si ai nevoie de ceva sa si arate bine si sa aiba si un gust deosebit. Asa am ajuns sa fac chec aperitiv, un fel de pandispan obisnuit fara zahar si cu ingrediente sarate.
Aveti nevoie de:
4 oua
4 linguri de faina
120 g de sunca
un borcan cu ciuperci ( de 370 g)
50 g masline umplute cu ardei
cam 100 gr de cascaval
sare si piper
1 praf de copt
Mai intai se scurg bine ciupercile de zeama, eu cumpar mereu la borcan pentru ca vad ce cumpar. Prefer ciupercile intregi pe care le feliez eu acasa, mi se par superioare calitativ celor gata taiate. Cascavalul se da pe razatoare iar maslinele se toaca marunt. Se amesteca toate cu cele 4 galbenusuri de ou; ati separat deja ouale, da? Se asezoneaza cu sare si piper.
Albusurile se bat separat tare si apoi se incorporeaza usor cu o lingura de lemn amestecul de sunca cu ciuperci cascaval si ou. La final se adauga si se amesteca la fel de usor cele 4 linguri de faina in care ati pus deja praful de copt.
Se pune intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina si se lasa la cuptor la foc mediu cam 30-35 de minute pana se rumeneste bine. Se serveste rece.
A fost usor, nu-i asa?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu