Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Chec cu cacao

Demult visam la o reteta de chec pufos si in sfarsit am primit-o de la vecina mea Mia. De fapt, nu Mia e cea care se ocupa de prajituri, ci mama ei. Si dupa cum o stiu pe Lucretia femeie vrednica si harnica, nu se poate ca retetele ei sa nu fie grozave :)

Asa a fost si checul asta, eu zic ca poza e mai mult decat graitoare:


Aveti nevoie pentru doua tavi de chec de urmatoarele:

8 oua
300 g zahar
300 g faina
125 ml ulei
1 lingura esenta de vanilie
1 plic de praf de copt
1/4 lingurita de sare
1 lingura de cacao







Ouale se separa si se bat albusurile bezea impreuna cu zaharul pana cand acesta se dizova si bezeaua e suficient de tare sa stea pe tel. E important ca ouale sa fie la temperatura camerei.


Galbenusurile se freaca cu uleiul bine de tot. Apoi se adauga treptat in bezea si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga si faina  in 3 transe, amestecata in prealabil cu sarea si praful de copt. Se amesteca la fel de usor sa nu iasa aerul din compozitie.


Jumatate din compozitie se pune in alt vas si se amesteca cu o lingura de cacao.


Se ung doua tavi cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna mai intai compozitia alba in care s-a amestecat si o lingura de esenta de vanilie in parti egale. Apoi se toarna in cantitati egale si cea cu cacao.


Se dau la cuptor la foc mediu cam 35 de minute. Se verifica daca sunt coapte cu o scobitoare.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu