Iata un desert pe care l-am facut de nenumarate ori insa de-abia am reusit sa documentez reteta, adica sa fac poze. Iar astazi sunt gata sa va prezint, unul dintre cele mai simple si delicioase deserturi: tiramisu adica straturi altenative de piscoturi cu crema de mascapone indulcita contrastand cu stratul de cacao de deasupra.
Exceptand stratul de cacao de deasupra si lui David ii place.
Iata de ce aveti nevoie:
cam 500 g de piscoturi
3 oua mari sau 4 mici
500 g mascapone
300 g zahar
esenta de vanilie
150 ml de cafea diluata, rece si indulcita
Separati ouale iar galbenusurile frecati-le cu 200 de g de zahar. Dupa ce devin albe la culoare si destul de spumoase se adauga mascarpone. Ar fi bine sa aveti un mixer la indemana ca sa va fie mai usoara omogenizarea. Adautati si 1 lingura de esenta de vanilie.
Separat bateti albusurile spuma tara si adaugati treptat 100 g de zahar, bateti pana bezeaua e tare. Apoi cumbinati cele doua crema: beazeaua si cea de branza, amestecati cu o lingura de lemn suor de tot ca sa nu iasa aerul din bezea.
Intindeti folie alimentare intr-o tava de chec si tapetati-o. Ca sa nu se miste puneti cateva puncte de margarina in tava iar folia nu se va misca.
E timpul sa trecem la asamblare.
Fiecare piscot se inmoaie rapid pe ambele parti in cafea. Mie personal imi place sa fie destul de moale piscotul insa ma misc repede, altfel se inmoaie mult prea tare.
Dupa ce veti asambla prajitura si o veti da la rece, ea se va intari si o veti putea rasturna pe un platou. De aceea stratul de jos din tava trebuie sa fie de crema.
Urmeaza un strat de piscoturi insiropate, apoi crema si tot asa. Ultimul strat, ce de sus trebuie sa fie de piscoturi.
Prajitura se da la frigider pentru cel putin 3 ore. Apoi se desface folia se rastoarna prajitura pe un platou. Se indeparteaza folia cu totul.
Se cerne cacao deasupra peste crema iar musafirii vor fi impresionati. Mie mi-a mai iesit o portie mica intr-o cutie de plastic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu