Imi place foarte mult muschiuletul de porc, de aceea caut diverse moduri de a-l pregati si umple cu tot felul de bunatati. De data aceasta am ales fructele uscate pentru ca tot timpul am in casa o rezerva de stafide, caise uscate, merisoare sau alune.
Iata de ce aveti nevoie:
2 bucati de muschiulet de porc
2 linguri de stafide
6 caise taiate marunt
un pumn mic de alune
2 linguri de merisoare
100 g cascaval ras
1 ou
sare si piper
3-4 linguri de pesmet
100 ml vin
Muchiuletul se cresteaza in lungime, eu ii fac doua sau trei crestaturi pe lungime dar nu de tot, atentie sa nu-l taiati cu totul. Apoi bateti cu ciocanul de snitele sa obtineti o bucata intinsa groasa de vro 10 mm.
Asezonati cu sare si piper si apoi preparati rapid umplutura. Fructele uscate si alunele se amesteca cu cascaval ras si ou. Repartizati jumate de umplutura pe o bucata de muschiulet, lasati marginile libere. Procedati la fel si cu cealalta bucata de muschiulet.
Rulati cu grija si legati strans muschiuletul tot la fiecare 2 cm. Dupa primele 15 minute, se poate pune vinul amestecat cu putina apa.
Se tin acoperiti cam o ora, apoi se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca.
Iar fasolea scazuta merge de minune langa muschiuletul umplut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu