Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

duminică, 2 iunie 2013

Cartofi noi cu unt si marar la cuptor

Pentru ca au aparut cartofii noi, am hotarat ca in fiecare saptamana sa prepar un fel diferit cu cartofi. Saptamana trecuta ne-am delectat cu acest fel, usor de preparat si foarte gustos. Aveti doar nevoie de cartofi noi cat mai mici, ca sa-i puteti lasa intregi sau cel mult, taia in doua.



Ingredientele sunt:

1200 g cartofi
100 g unt
o legatura mare de marar
sare

Cartofii se spala bine si se freaca cu partea aspra a unui burete de bucatarie ( nou si nefolosit la altceva, evident) pentru a indeparta partea de mai aspra din coaja. Apoi se pun la fiert intr-o cratita cu apa cu sare. Se fierb cam 80 % apoi se scot pe un platou.


Untul moale se freaca bine cu sare dupa gust si marar tocat.




Cartofii fierbinti se pun fie intregi daca sunt foarte mici sau taiati in doua in tava si pe fiecare bucata se pune putin unt cu marar. Se dau la cuptor 10-15 minute acoperiti cu folie, apoi se indeparteaza folia si se amesteca bine ca sa se acopere peste tot de unt si marar si se mai lasa 10 minute pana sunt bine patrunsi si moi.



Noi i-am mancat alaturi de chiftelute din piept de pui. Cand ii reincalziti, nu uitati sa puneti din unt peste ei.


Aroma intensa de marar e grozava. Pofta buna!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu