V-am promis cateva retete cu cartofi noi iar aceasta e deja a doua, e foarte simpla dar si gustoasa. Aveti nevoie de cartofi noi cat mai mari ca sa-i puteti scobi si umple. Sunt gustosi si hranitori si se pot servi cu calzi cu smantana rece.
Aveti nevoie de:
6 cartofi mari
4 oua
150 g cacaval ras
aprox 100 g smantana
2 fire de cabanos
sare si piper dupa gust
ulei pentru tava
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja, nu se fierb complet ci cam in proportie de 90 % ca sa-i puteti scobi fara se se zdrobeasca. Apoi se curata doar pe o mica parte unde se scobesc. Ideea e sa obtineti o adancitura marisoara in care sa intre umplutura.
Miezul scos din cartofi l-am folosit pentru o supa crema de cartofi cu ciuperci si maghiran. Ar fi pacat sa-l aruncati, nu credeti?
Intre timp se pregateste umplutura din: cabanos feliat si prajit in prealabil amestecat cu ouale batute, cascaval ras, smantana , sare si piper dupa gust.
Cartofii se umplu si se pun intr-o tava cu ulei, ca sa nu se arda si se dau la cuptor la foc mediu pana se leaga umplutura.Evident si cartofii ar trebui sa fie moi pana atunci.
Si asa puteti pregati un aperitiv usor care va impresiona musafirii :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu