Aceasta este o reteta care se poate face cam cu orice fel de legume, oua, branza si ce mai aveti prin frigider. Depinde de gusturi. Eu am ales sa o fac cu conopida si ardei, branza, smantana si oua. Mai ales ca aveam inca o foaie de aluat foietaj. Asa ca a mers foarte repede :)
Iata si ingredientele:
1 foaie aluat foietaj 400 g
150 g conopida
o jumatate de gogosar
150 g branza de burduf
2 oua
100 g de smantana
o legatura de patrunjel
piper
Mai intai dezghetati aluatul, intindeti-l doar usor cu sucitorul si tapetati cu el o tava de tarta unsa in prealabil cu grasime si pudrata cu faina. Intepati aluatul cu furculita. Puneti o foaie de copt peste aluat si adaugateste ea un strat de boabe de fasole uscata. Altfel aluatul se umfla la copt. Trebuie copt cam 10 minute fara umplutura.
Pana sta aluatul la cuptor, pregatiti umplutura: amestecati ardeiul taiat fasii, buchetele de conopida gata fierte in apa cu sare ( cam 5 min), cu branza smantana si ouale batute. Nu prea mai e nevoie de sare pentru ca branza ar trebui sa fie destul de sarata. Puteti pune in schimb putin piper. Turnati compozitia peste aluatul scos din cuptor. Evident trebuie indepartata fasolea boabe si foaia de copt . Turnati umplutura asadar si presarati pe deasupra patrunjel tocat.
Se da la cuptor pt inca 30 de minute. E un aperitiv cald perfect pentru o zi friguroasa de duminica.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu