Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

duminică, 21 octombrie 2012

Supa crema de legume cu bulion si pesto

Nimic nu mi s-a parut mai potrivit pentru David mic si convalescent decat o supa crema de legume cu bulion si cu aroma de busuioc. I-a placut mult pentru ca adora texturile cremoase, cu asta am avut mereu probleme, acceptarea altora sau a mancarurilor de oameni mari.



E simplu de facut dar hranitoare pentru zile reci de toamna.

Asa ca pregatiti:

4 morcovi
2 felii de telina
4 cartofi
150 ml bulion
150 ml de smantana
2 linguri de amidon
3 lingurite de pesto
sare, piper dupa gust





Morcovii, telina se curata sa taie bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu sare, abia cand sunt destul de fierte se pun si cartofii taiati cubulete. Se ia de pe foc si se strecoara legumele, se pastreaza zeama.


Legumele se paseaza cu putina zeama dar se adauga zeama inapoi peste legume putina cate putina. Se pune inapoi supa pe foc se pune bulionul , se mai adauga sare si putin piper.Si se gusta. Adaugati si pesto ( sau busuioc proaspat) si lasati sa dea in doua clocote.



Intre timp dizolvati amidonul in cateva linguri de apa si amestecati-l cu smantana. Turnati smantana la final si amestecati bine, mai lasati la foc 1 minut. Nu as fi pus smantana daca bulionul ar fi fost mai dulce dar ultimele rosii din care am facut bulionul de casa au fost cam acrisoare. Asa ca smantana a mai indulcit putin supa.


A se manca doar calda cu smantana si crutoane sau paine prajita. :)















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu