Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

miercuri, 17 octombrie 2012

Cartofi condimentati la cuptor

Tocmai am aflat ca romanii mananca ingrijorator de multa paine si ca principala garnitura sunt cartofii. De fapt cam banuiam asta de ceva vreme. Totul se mananca cu paine si cartofi pe la noi.

Si noua de plac foarte mult cartofii ( in special sub forma de piure) insa garniturile noastre alterneaza mereu iar mazarea, fasolea verde, dovleceii, conopida si alte legume sunt prezente la masa noastra tot timpul. Iar vara nici un fel doi nu merge fara o salata cu rosii, ceapa, castraveti si ardei in timp ce iarna ne delectam cu muraturile puse de mine.

Si pentru ca nu voiam piure de data asta - cartofi prajiti mancam de 2 ori pe an maximum- ma gandeam sa pregatesc ceva  picant si bun cu cartofi. Ce ziceti?



Asadar:

1200 g cartofi
100 ml ulei
3 linguri sare
1.5 linguri piper
3 linguri boia
2.5 linguri praf de usturoi
2 linguri zahar
zeama de la o jumatate de lamaie

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja cam 90 %  ca sa nu se sfarame pentru ca mai apoi ii dam la cuptor. Din ulei si mirodenii plus zeama de lamaie se face un bait, se amesteca bine de tot ingredientele ca sa obtineti o pasta destul de subtire.




Decojiti cartofii si taiatii felii mai mari. Ungeti-i cu sos si puneti-i intr-un vas termorezistent.



Dati la cuptor cam 20 de minute ( eu am folosit cuptorul cu microunde).


Sunt deliciosi! Trebuie sa-i incercati :)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu