Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

miercuri, 17 octombrie 2012

Rulada umpluta cu banane si frisca

Greu m-am hotarat sa incerc o astfel de rulada; ma temeam ca voi da gres. Cum sa rulezi o foaie de pandispan fara sa o rupi si s-o faci sa si arate bine? Am gasit in primavara o reteta, mi-a iesit de prima data rulada insa de data asta am repetat experienta putin altfel: o foaie de pandispan cu cacao si la exterior glazurata. Pe asta din urma v-o si prezint.

 


Iar ingredientele pentru blat sunt relativ putine:

4 oua
6 linguri de zahar
2 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 varf de cutit de praf de copt
1 praf de sare




Mai intai separati ouale si asigurati-va ca nu sunt reci. Bateti albusurile cu un praf de sare pana se tin pe tel sau paleta mixerului , apoi adaugati incet zaharul si mixati pana la dizolvarea completa.

Apoi puneti mana pe o lingura de lemn sau o spatula si adaugati pe rand galbenusurile amestecand usor de jos in sus ca sa nu se dezumfle bezeaua.


Daca ati teminat, adaugati si faina si mai apoi praful de cacao amestecand dupa aceeasi tehnica. La final se adauga si praful de copt stins in zeama de lamaie.




E timpul sa puneti la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 20 -22 de minute la foc potrivit.


Lasati tava vreo 5 minute sa se raceasca si rasturnati pe un stergar ud si stors.


Indepartati hartia de copt ( arata bine, nu-i asa?)


Pandispanul trebuie rulat de-a latul ( tava mrea a fost dreptunghiulara) dintr-un capat in celalalt destul de strans si lasat sa se raceasca .

Umplutura se face din:

100 ml de frica batuta 
1 banana mare
1 mana de stafide

Aici e simplu: se bate frisca ( puneti si un pliculet de intaritor daca aveti) si se amesteca cu stafidele. Se desface banana.
Blatul se desface si el din servet, se unge cu crema iar la o margine se pune banana. Din acest sens incepe si rularea cat se poate de strans . Rulada obtinuta se da putin la rece.




Glazura se obtine din:

100 g ciocolata de menaj
40 ml de frisca lichida
care se incalzesc pe foc pana da intr-un clocot, doua iar dupa ce s-a racit putin se toarna peste rulada.




Rulada se da la rece, se poate felia dupa ce se intareste glazura..


Pregatisem rulada pentru prietenii mei dar n-a fost sa fie de data asta. Piticii nostri ( mai ales al meu) s-au imbolnavit si n-am mai reusit sa ne vedem. Until next time, then, my dear friends! Va astept cu ceva bun!





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu