Cand am facut reteta asta m-am gandi la prietena mea Alexandra M. care intotdeauna comanda paste genovese cu mult busuioc. Sigur ei i-ar placea reteta mea. So, this is for you, Alexandra!
Pentru vreo 6 portii aveti nevoie de:
350 g de taietei lati ( eu am folosit Monte Banato)
400 ml de smantana
3-4 linguri de pesto
400 g ciuperci
sare si piper dupa gust
3-4 linguri de ulei pentru prajit
3 linguri de amidon
Asadar ,se fierb pastele in apa cu sare si cateva picaturi de ulei. Apoi se spala si se scurg. Usturoiul zdrobit si ciupercile taiate cubulete se calesc in cele cateva linguri de ulei. Se pune si un strop de apa si se lasa sa se inabuse si sa scada zeama.
Smantana se amesteca cu pesto se asezoneaza cu sare si piper si se toarna in tigaie peste ciuperci. Lasati sa dea in cateva clocote si adaugati amidonul dizolvat in apa, amestecati si lasati vreo 2 minute sa fiarba.
Turnati sosul peste paste si asezati-va la masa.
Pofta buna!
Pentru vreo 6 portii aveti nevoie de:
350 g de taietei lati ( eu am folosit Monte Banato)
400 ml de smantana
3-4 linguri de pesto
400 g ciuperci
sare si piper dupa gust
3-4 linguri de ulei pentru prajit
3 linguri de amidon
Asadar ,se fierb pastele in apa cu sare si cateva picaturi de ulei. Apoi se spala si se scurg. Usturoiul zdrobit si ciupercile taiate cubulete se calesc in cele cateva linguri de ulei. Se pune si un strop de apa si se lasa sa se inabuse si sa scada zeama.
Smantana se amesteca cu pesto se asezoneaza cu sare si piper si se toarna in tigaie peste ciuperci. Lasati sa dea in cateva clocote si adaugati amidonul dizolvat in apa, amestecati si lasati vreo 2 minute sa fiarba.
Turnati sosul peste paste si asezati-va la masa.
Pofta buna!
yummy... suna mai bine ca ale mele :) multumesc de dedicatie, am simtit-o parca ;)
RăspundețiȘtergereCu multa lacere, draga mea, sper sa ne vedem curand, mi-e tare dor de tine!
RăspundețiȘtergere