Cred ca a trecut vreo luna de cand am facut compotul de piersici dar n-am reusit sa va prezint reteta pana acum. Ma revansez in speranta ca poate mai gasiti piersici. Arata bine, nu-i asa?
E simplu, simplu de tot!
Din:
3 kg de piersici
5 linguri de zahar/borcan de 720 g
1 varf de lingurita de scortisoara la fiecare borcan
se obtine un compot tare gustos.
Piersicile se spala si se taie felii. E important sa fie piersici tari si nu moi si zemoase.
Sterilizati bocanele si umpleti-le pana la jumate cu felii de piersica, adaugati cele 5 linguri de zahar, scortisoara. Intr-o oala puneti vreo 3 l de apa la fiert lasati-o sa dea in clocot vreo 2-3 minute.
Lasati-o putin sa se raceasca si tunati-o calda bine peste piersici. Capsati borcanele si lasati sa fiarba la bain-marie vreo 25-30 de minute.
Dupa fierbere borcanele se invelesc in paturi ca sa se raceasca lent. Apoi le puteti depozita in camara.
Din:
3 kg de piersici
5 linguri de zahar/borcan de 720 g
1 varf de lingurita de scortisoara la fiecare borcan
se obtine un compot tare gustos.
Sterilizati bocanele si umpleti-le pana la jumate cu felii de piersica, adaugati cele 5 linguri de zahar, scortisoara. Intr-o oala puneti vreo 3 l de apa la fiert lasati-o sa dea in clocot vreo 2-3 minute.
Lasati-o putin sa se raceasca si tunati-o calda bine peste piersici. Capsati borcanele si lasati sa fiarba la bain-marie vreo 25-30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu