Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

joi, 20 septembrie 2012

Compot de piersici

Cred ca a trecut vreo luna de cand am facut compotul de piersici dar n-am reusit sa va prezint reteta pana acum. Ma revansez in speranta ca poate mai gasiti piersici. Arata bine, nu-i asa?


E simplu, simplu de tot!

Din:
3 kg de piersici
5 linguri de zahar/borcan de 720 g
1 varf de lingurita de scortisoara la fiecare borcan

se obtine un compot tare gustos.



Piersicile se spala si se taie felii. E important sa fie piersici tari si nu moi si zemoase.


Sterilizati bocanele si umpleti-le pana la jumate cu felii de piersica, adaugati cele 5 linguri de zahar, scortisoara. Intr-o oala puneti vreo 3 l de apa la fiert lasati-o sa dea in clocot vreo 2-3 minute.

Lasati-o putin sa se raceasca si tunati-o calda bine peste piersici. Capsati borcanele si lasati sa fiarba la bain-marie vreo 25-30 de minute.



Dupa fierbere borcanele se invelesc in paturi ca sa se raceasca lent. Apoi le puteti depozita in camara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu