Era desertul racoros al vacantei de vara, pe atunci, demult cand capsunile nu contineau coloranti si tot felul de chimicale daunatoare.
Acum, e un mare noroc sa gasesti capsuni de calitate, dulci si aromate, din cele romanesti nici nu mai poate fi vorba.
Acum, e un mare noroc sa gasesti capsuni de calitate, dulci si aromate, din cele romanesti nici nu mai poate fi vorba.
Pentru o portie potrivita de spuma aveti nevoie de:
3 albusuri
500 g capsuni
8 linguri de zahar ( sau zahar dupa gust)
Curatati capsunile, spalati-le cu apa din abundenta si scurgeti-le. Pasati-le cu blenderul pana se maruntesc bine si se transforma in sos.
Bateti albusurile spuma tare, daca nu aveti mixer si folositi telul bateti-le la bain-marie. Cand bezeaua e deja tare, adaugati zaharul si mixati pana la dizolvarea completa. Apoi adaugati si 3/4 din cantitatea de sos de fructe si mixati pana la omogenizarea completa.
Se serveste rece de la frigider cu sos de capsuni deasupra. Sosul putin mai acrisor contrasteaza cu spuma dulce. Foarte bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu