Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

duminică, 27 mai 2012

Placinta cu spanac si branza de burduf

Ne place atat de mult spanacul incat trebuie sa fac in fiecare saptamana un fel de mancare cu spanac. De data asta am optat pentru o placinta cu spanac si branza de burduf. Branza e de Napolact, asta ne place cel mai mult.

Iar Jamie Oliver m-a inspirat , a prezentat ceva de genul asta in emisiunea care are ca tema mancaruri pregatite in 30 de minute.


Placinta se serveste calda ca aperitiv iar David al meu a apreciat-o asa cum se cuvine. Si m-a si ajutat.

Aveti nevoie de:

1 pachet de foi de placinta
400 g spanac
150-200 g branza de burduf
1 ou mare sau 2 oua mici pt umplutura
1 ou batut pt uns
putin rozmarin
100 g unt topit pt uns foile



Foile de placinta se dezgheata la temperatura camerei.

Spalati frunzele de spanac bine si opariti-le in apa cu putina sare timp de 3 minute. Clatiti-le cu apa rece apoi ( apa rece opreste procesul de fierbere) si lasati-le la scurs. Amestecati apoi branza cu ou si cu spanac. Gustati pentru a vedea daca este destul de sarata, ar trebui sa fie de la branza de burduf.


Ungeti o forma de tarta cu unt si tapetati-o cu faina. Puneti o prima foaia  pe o jumate de forma in asa fel incat cealalta jumate a foi sa atarne in afara. Ungeti foaia cu un topit, mai puneti o foaie exact in partea opusa in acelasi mod. Ideea e sa tapetam tava si sa ramana jumatete din fiecare foaie in in afara in asa fel incat la final sa putem acoperi tarta.




Dupa ce ati asezat toate foile turnati compozitia.


Turnati branza uscata si imprastati-o in mod egal pe toata suprafata. Impaturati placinta. Si ungeti-o cu ou batut.


Iar am avut  parte de ajutor la uns placinta.


Presarati putin rozmarin desupra si dati-o la cuptor cam 35-40 de minute.



Si uite-asa faceti o placinta gustoasa si aspectuoasa in cel mai scurt timp.


Pofta buna!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu