Ne plac mult ruladele de carne in special cele de pui pentru ca nu au grasime si se prepara prin coacere si nu prin prajire. Si pentru ca e sezonul spanacului si tocmai preparasem ardeleneste niste spanac ( sau piure de spanac) imi mai ramasese putin si nu stiam ce sa mai pregatesc din el. Asa ca m-am gandit sa-l "arunc" peste niste carnita de pui si sa fac o rulada foarte gustoasa.
Pentru rulada asta minunata am folosit:
500 g piept de pui tocat
250 g spanac fiert si tocat
3 oua
125 g cascaval
2 lingurite marar tocat
1 legatura patrunjel tocat
5-6 linguri de pesmet
sare, piper
Condimentati carnea tocata cu sare si piper, apoi adaugati 2 oua si 2 linguri de pesmet. Puneti si patrunjelul tocat si amestecati bine.
Urmeaza sa va ocupati si de spanacul tocat: adaugati putina sare, 1 ou si 3-4 linguri de pesmet.
Ideea e ca spanacul e destul de umei oricat l-ati scurge, asa ca pesmetul mai absoarbe din zeama.
Acum putem asambla rulada: se intinde un strat de carne de pui gros de cel putin 1/2 cm pe o bucata de folie alimentara.
Folia de aluminiu va va ajuta sa rulati compozitia la final.
Urmeaza sa intindeti si stratul de spanac si apoi cascavalul ras.
Apoi ridicand o latura a foliei de aluminiu incepeti sa rulati compozitia. Veti obtine o rulada destul de mare. Eu am uns-o cu putin ulei si am presarat putin pesmet deasupra ca sa prinda o crusta frumoasa.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.
Este minunata si lui David i-a placut foarte mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu