Uneori sufar de lene. Si de oboseala. Mai ales seara cand vin de la serviciu si stiu ca trebuie sa pregatesc ceva bun de mancare. Atunci imi doresc ca si procesul sa fie facil si sa-mi permita si putin timp pentru David. De aceea, aleg feluri ca acesta care nu ma solicita in mod deosebit. Ceafa de porc are destula grasime, asa ca ma folosesc de ea pentru a inabusi carnita la cuptor dar si pentru a o pastra suculenta.
Aveti nevoie de:
800 g ceafa de porc feliata ( felii cam de 1 cm grosime)
1,5 linguri de sare
1/2 lingura de piper
1 lingura de boia
1 lingura de rozmarin uscat
1 lingura de ulei de masline
50 ml de vin
100 ml de apa
Se feliaza cotletul si se amesteca toate condimentele. Se pudreaza feliile cu acest amestec si se pun la frigider acoperite cu folie alimentara macar vreo 30 de minute.
Feliile se pun apoi intr-o tava unsa cu 1 lingura de ulei. Se adauga apa si vinul, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor cam 1 ora la foc mediu. Apoi se indeparteaza folia si se mai lasa vreo 20 de minute. La final, dupa ce ati indepartat folia, feliile trebuie intoarse de pe o parte pe alta si imbaiate in lichid.
La final carnita trebuie sa fie indeajuns de moale incat sa o poata desface David cu furculita lui mica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu