Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

duminică, 31 august 2014

Gasca pe varza

Am primit de la matusa mea o gasca. O gasca mare, uriasa si gustoasa. Asa ca am pregatit-o cu varza. Nu-i rea gasca, dar prefer la orice ora vita sau pestele. Chestie de gust. Buni , insa, a fost incantata de gasca pe varza!


Am pregatit:

o ceapa tocata marunt
2 verze potrivite: una alba si una rosie tocate marunt
200 ml apa
100 ml de bulion
1 gasca transata
3 linguri de ulei
sare si piper dupa gust



Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare si se caleste ceapa, apoi se adauga varza sa se inabuse, se pune bulionul si putina apa. Se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic sub capac. Cam la 30-40 de minute asa. Depinde de cat de tanara e varza.


Intre timp, gasca se da se in cateva clocote in cucta- cam vreo 20-30 de minute ( mai bine as fi prajit-o sa obtin si untura). Bucatile de gasca se scot din apa cu grasime densa si se rumenesc in tigaia fara grasime.



Va intoarceti acum la varza din cratita. Verificati, gustati si mai adaugati apa daca e nevoie. Asezonati din nou cu sare si piper. Cand e aproape fiarta, varza cu zeama cu tot se goleste intr-o tava incapatoare si se pun deasupra bucatile de gasca. Ar trebui sa aiba ceva zeama pentru ca la cuptor se va evapora mare parte


Se da la cuptor cam jumatate de ora la foc mediu. Va recomand sa intoarceti bucatile de gasca ca sa nu se rumeneasca prea tare. Cu smantana langa, e un fel greut si consistent. Pofta buna!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu