Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

duminică, 19 octombrie 2014

Placinta cu broccoli si pui

David imi cere constant pizza. Si facem impreuna pizza sau alteori ii fac eu singura. Iar cu alte ocazii, il pacalesc si fac alte placinte cu legume si carne despre care ii spun ca se numesc tot "pizza". Reteta de mai jos a fost preluata de la Jamie Oliver - cu o parte din ingrediente, cel putin. David a fost multumit si de explicatia referitoare la pizza si de rezultat, iar placinta asta a mancat-o calda la mic dejun sau cina.



Este genul de placinta care se face repede si usor. Nu prea aveti cum sa dati gres.

Aveti nevoie de:

1 foaie de aluat de foietaj
1 bucata de piept de pui (cam 250 de g)1 inflorescenta de broccoli, n-am cantarit-o, am desfacut-o bucatele, vedeti imaginea de mai jos)
250 ml smantana
2 oua
150 g cascaval ras
sare si piper dupa gust
1-2 linguri de ulei

Asadar, conopida se desface in bucatele, se spala si se fierbe  in apa cu sare cam 5-7 minute pana se inmoaie. Apoi se pune in apa rece ca sa oprim fierberea.



Intr-un bol se bat ouale usor si se amesteca apoi cu smantana. Se pune sare si piper.


Intr-o tigaie, se incing 2 linguri de ulei si se inabusa puiul taiat cubulete asezonat cu sare si piper. Puiul se lasa la tigaie cam 15 minute apoi se pune la racit.



Se decongeleaza o foaie de aluat de foietaj conform indicatiilor de pe ambalaj, se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta. Aluatul trebuie copt in prealabil vreo 20 de minute. Se acopera cu o foaie de hartie de copt pe care se pun boale de fasole (cam 300 de grame) cat sa preseze aluatul. Altfel, aluatul se va umfla la copt si va fi greu de pus umplutura ulterior.


Dupa ce s-a copt putin, vreo 15-20 de minute,  se scoate tava, se indeparteaza foaia de copt cu boabele de fasole, se pun bucatile de broccoli si pui si se toarna smantana cu oua. Deasupra se rade cascavalul.




Se da la cuptor inca vreo 30-35 de minute la foc mediu pana se rumeneste.


Pofta buna!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu