Sotului meu nu ii plac prajiturile cu branza. De nici un fel. Insa aceasta a avut un succes nemaipomenit pentru ca reteta combina crema de branza ( eu am folosit mascarpone de fapt) cu ciocolata. Si a iesit un desert nemaipoment pentru cei care adora ciocolata.
Retete este de pe Joy of Baking si am adaptat-o eu putin la ingredientele pe care le aveam in casa.
Pentru crusta:
110 g de biscutiti zdrobiti ( eu am avut simpli, dar puteti folosi cu cacao)
57 g de unt topit
Umplutura:
255 de ciocolata amaruie taiata bucati
500 g de crema de branza ( sau mascarporne)
150 g de zahar
2 oua mari la temperatura camerei
1 lingura de esenta de vanilie
165 g de smantana la temperatura camerei
Ganache
86,25 g de ciocolata amaruie
45 ml de frisca lichida
4 g de unt la temperatura camerei
Biscuitii zdrobiti ( cat puteti de bine) se amesteca cu untul topit si se incrusteaza pe fundul unei tavi de tort cu diametrul de 23 de cm. Eu am pus hartie de copt pe fundul tavii si am uns marginile cu unt.
Retete este de pe Joy of Baking si am adaptat-o eu putin la ingredientele pe care le aveam in casa.
Pentru crusta:
110 g de biscutiti zdrobiti ( eu am avut simpli, dar puteti folosi cu cacao)
57 g de unt topit
Umplutura:
255 de ciocolata amaruie taiata bucati
500 g de crema de branza ( sau mascarporne)
150 g de zahar
2 oua mari la temperatura camerei
1 lingura de esenta de vanilie
165 g de smantana la temperatura camerei
Ganache
86,25 g de ciocolata amaruie
45 ml de frisca lichida
4 g de unt la temperatura camerei
Crusta:
Biscuitii zdrobiti ( cat puteti de bine) se amesteca cu untul topit si se incrusteaza pe fundul unei tavi de tort cu diametrul de 23 de cm. Eu am pus hartie de copt pe fundul tavii si am uns marginile cu unt.
Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 7-10 minute pana se rumeneste putin.
Pentru umplutura se topeste ciocolata la bain-marie ( plasati vasul cu ciocolata peste apa care fierbe ) si amestecati din cand in cand.
Crema de branza se mixeaza cu zaharul, se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare si esenta de vanilie.
Crema de branza se toarna apoi peste ciocolata topita si racorita si se amesteca. La final se adaunga si smantana.
Umplutura astfel obtinuta, se toarna peste crusta si se da la cuptor cam 50-55 de minute pana se intareste pe margini. Mijlocul va parea inca destul de crud insa dupa ce se raceste se mai intareste.
E normal sa crape putin la copt.
Dupa ce s-a racit, punem si ganache-ul deasupra.
Se topeste untul cu ciocolata si se amesteca cu frisca. Totul se petrece la foc mic pe aragaz. Se toarna glazura desupra si se pune la rece sa se intareasca. Pentru servire se feliaza cu un cutit fiebinte ( il inmuiati in apa fierbinte, il stergeti taiati, il stergeti il puneti in apa fierbinte, etc
Va recomand cu drag aceasta reteta de cheesecake. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu