Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

vineri, 23 mai 2014

Budinca de orez

Am facut demult reteta asta, in primavara devreme, cam pe cand erau inflorite tufele galbene de forsithia :) Si iata ca n-am reusit nicicum sa ma mobilizez sa va prezint si reteta. E o budinca gustoasa si satioasa, potrivita si pentru copii daca reduceti cantitatea de zahar.
 Produsul final a fost adorat de David care vreo trei zile nu a vrut sa manance decat budinca.



Asadar, aveti nevoie de :

aprox 800 ml lapte+ 4 linguri de zahar
1 cana de orez
4 galbenusuri + 6  linguri de zahar
400 g branza de vaci
1 lingura de esenta de vanilie
4 albusuri + 6 linguri de zahar



Laptele se punE la fiert, iar cand clocoteste se pune si orezul spalat si se lasa sa fiarba pana se umfla iar lichidul scade de tot. Se lasa la racit. Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile si alte 4 linguri de zahar si esenta de vanilie.


Eu am pus si o mana de stafide rehidratate in apa fierbinte si apoi scurse.


Separat se bat cele 4 albusuri spuma. Cand spuma se intareste, se adauga zaharul ( puteti pune si mai mult, dupa gust) si se bate bine pana se dizolva. 


Orezul racit se amesteca cu branza si cu 1/3 din spuma de albusuri. Se pune compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt.


Restul de bezea se intinde deasupra compozitiei.


Se da la cuptor la foc mic cam o ora pana se rumeneste usor deasupra.


Pofta buna!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu