Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

joi, 15 august 2013

Nectar de piersici

Ma simt mai relaxata iarna decat vara, vara e timpul furnicilor care aduna provizii pentru iarna. Iar eu sunt una dintre ele :D si ma gandesc tot timpul ce-i pot oferi copilului meu iarna: nectaruri si siropuri de fructe, minunate mai ales cand e racit si are nevoie de hidratare intensa. Asa m-am hotarat sa fac si nectar de piersici.


3 kg de piersici curatate de pielita  si samburi
500-700 g zahar ( depinde cat de dulci sunt piersicile)
aprox  1 l apa

Piersicile se taie cubutele,se zdrobesc si apoi se paseaza cu blenderul pana obtineti un piure fin si gros. Se face siropul pe foc din apa si zahar si se toarna peste piure.



Se pune la foc mic si se lasa sa fiarba cam 30 de minute. Se indeparteaza constant spuma. E gata cand se ingroasa si se inchide la culoare. Daca vi se pare prea gros puteti sa mai adaugati apa fierbinte si mai lasati sa fiarba. Nu uitati sa gustati, trebuie sa fie destul de dulce. Cand se va raci va fi intotdeauna mai gros decat cand e fierbinte. Cam asa, ca in poza de mai jos.


Se pune fierbinte in sticle sterilizate. Nu uitati sa puneti sticlele intr-o tava metalica care sa preia din caldura, altfel riscati sa crape.


Sticlele se capseaza si se pun la racit invelite intr-o patura groasa. Dupa racire se mai fierb 20
 de minute intr-o cratita cu apa care sa acopere macar jumatate din inaltimea sticlelor. Pe fundul cratitei puneti ziare sau un stergar de bucatarie. Cand le raciti, trebuie racite treptat, fie le lasati in apa in care au fiert fie le inveliti din nou intr-o patura. Puneti la pastrat in camara, va fi perfect de baut iarna.

Piticul meu a baut si mai repede, el e omuletul care testeaza :)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu