Am pus in practica reteta asta in septembrie insa abia acum le-a venit randul pozelor la editat, nici nu mai stiam in ce fisier le salvasem. Mi-am adus aminte de reteta pentru ca e un aperitiv cald potrivit pentru sezonul rece.
Reteta mai cuprinde multe altele pe langa conopida:
1 ceapa
200 g sunca
4 cartofi
200 g cascaval ras
200 ml smantana
3 galbenusuri
patrunjel verde
sare dupa gust
Conopida( o capatana mare)trebuie desfacuta in bucatele si fiarta in apa cu sare, dupa ce o scoateti puneti-o in apa rece ca sa se raceasca brusc si apoi scurgeti-o intr-o strecuratoare.
Taiati ceapa julien, sunca bucatele. Incingeti 2-3 linguri de ulei si caliti ceapa apoi adaugati si sunca. Caliti indeajuns incat ingredientele sa se patrunda bine.
Reteta mai cuprinde multe altele pe langa conopida:
1 ceapa
200 g sunca
4 cartofi
200 g cascaval ras
200 ml smantana
3 galbenusuri
patrunjel verde
sare dupa gust
Taiati ceapa julien, sunca bucatele. Incingeti 2-3 linguri de ulei si caliti ceapa apoi adaugati si sunca. Caliti indeajuns incat ingredientele sa se patrunda bine.
Fierbeti cartofii in coaja apoi curatati-i si taiati-i rondele. Asezati rondelele de cartofi intr-o tava unsa in prealabil cu unt. Puneticateva bucatele de unt si peste cartofi, sarati bine.
Puneti deasupra conopida fiarta si ceapa calita si sunca.
Amestecati intr-un bol smantana si galbenusurile si adaugati cascavalul ras deasupra. Turnati amestecul in tava.
Se da la cuptor cam 20 de minute la foc mediu pana se rumeneste putin. Se serveste calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu