Reteta asta am preluat-o de la Martha Stewart si e absolut delicioasa. Cred ca sunt singura din familie careia ii plac aripioarele pui. Asa ca am mancat singura o farfurie plina de aripioare dulci-acrisoare :) Mi-a ajuns aproape o saptamana.
Aveti nevoie de:
o tavita de aripioare de pui
120 ml sos de soia
120 ml de otet
120 ml miere
1 bucatica de 4 cm de radacina de ghimbir
2-3 catei de usturoi zdrobit
3-4 linguri de ulei
2 linguri de seminte de susan
Aripioarele se curata, se renunta la partea subtire si ascutita, s-ar arde la cuptor iar restul se taie in doua. Se spala cu apa rece se zvanta bine, sa dau prin putina sare si piper si se pun la copt in tava unsa cu ulei si acoperita cu folie de aluminiu. Dupa vreo 30 de minute se indeparteaza folia si se lasa pana se rumenesc inca aproximativ vreo 33 de minute.
Intre timp se pregateste sosul: se pun la foc mic mierea, sosul de soia, otetul, usturoiul pisat si ghimbirul ras. Se fierbe 30 de minute amestecand din cand in cand pana se ingroasa sosul. Se indeparteaza de pe foc si se strecoara iar apoi se pun aripioarele inauntru si se lasa vreo 3 minute sa se imbibe bine de sos. Se scot si se presara cu susan.
Si se mananca cu pofta! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu