Imi place carnea de vita. Bucatarii profesionisti ar spune ca nu stiu sa o gatesc, mie imi place bine patrunsa cu fibra moale si rupta, nu rozalie si in sange. Asa ca varianta la cuptor e cea mai buna pentru familia mea.
300 g muschi de vita
3 morcovi,
2 ardei
1 vanata potrivita
200 g arpagic
250 ml vin
100 ml bulion
sare, piper dupa gust
1 lingura de amidon
2-3 linguri de ulei
Iata cum a pregatit eu totul din:
300 g muschi de vita
3 morcovi,
2 ardei
1 vanata potrivita
200 g arpagic
250 ml vin
100 ml bulion
sare, piper dupa gust
1 lingura de amidon
2-3 linguri de ulei
Carnea taiata cubulete se caleste in 2 linguri de ulei, se toarna o jumatete din cana de vin si jumate din bulion si apa ( cam o cana) si se fiebe la foc potrivit vreo ora.
Intre timp se calesc morcovii taiati cubulete sau rondele si se inabusa cu putin bulion si vin. Se pune sare si piper si se fierb cam jumatate de ora. Se pune vanata taiata cuburi mari, ardeiul taiat rondele si arpagicul.
Carnea si legumele si apa cat se le acopere bine se dau la cuptor la foc mediu spre mare intr-o cratita acoperita cu capac ceva mai bine de o ora. Asadar reunim carnea si legumele ( deja trebuie sa fi pus tot vinul si bulionul). La final se mai condimenteaza si se pune pe aragaz 5 minute. Se ingroasa sosul cu o lingura de amidon dizolvat in apa rece.
E o mancare atat de buna si de hranitoare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu