Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

sâmbătă, 8 martie 2014

Supa crema de praz

Lui David ii plac supele crema. Si mie de fapt. Cel mai mult imi plac la mijloc de saptamana cand mi se termina supa sau ciorba pregatita in week-end. Cum nu prea ajung acasa mai devreme de ora 19:00, vreau sa pregatesc ceva rapid . Supa crema e o alternativa excelenta, pe langa faptul ca se prepara usor, am posibilitatea sa ascund in ea diverse legume pasate care lui David nu-i plac in starea, forma si aspectul lor naturala (broccoli de exemplu).

De data asta , am ales sa fac o supa crema de praz. Una destul de usoara ( nu am pus nici unt, nici lapte in ea) doar 2 linguri de ulei de masline.



Aveti nevoie de :

1 jumatate de telina, potrivita ca marime
2 tije mari de praz
4 cartofi medii
sare dupa gust
2 l de apa/supa de legume sau de pui
2 linguri de ulei de masline
3/4 lingurita de curry

Telina taiata cubulete se caleste in 2 linguri de ulei de masline, se adauga apoi 250 ml de apa. Dupa ce da intr-un clocot se pune si prazul feliat si se mai adauga 750 ml de apa fierbinte. Daca aveti supa de pui, puteti inlocui o parte din apa cu supa. Atentie de la praz de foloseste partea mai alba, pana in locul de unde porneste partea verde, frunzele adica.




Cand telina a inceput sa se inmoaie se adauga si cartofii taiati cubulete. Si se lasa sa fiarba pana sunt moi. Evident ca mai e nevoie sa adaugati apa fierbine in supa, puneti si sare dupa gust. Cam asta e raportul de lichid legume in supa.


Pentru aroma eu am adaugat si 3/4 lingurita de curry. Daca nu sunteti siguri/e referitor la cantitatea de zeama ramasa la final, inainte de a pasa legumele, puteti scoate o parte din ea si adauga treptat inapoi in supa daca e nevoie. Un blender vertical este perfect pentru a pasa legumele. 


 Si da, tare buna a fost. Cu o lingurita de smantana in fiecare bol de supa. Pofta buna!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu