Lui David ii plac supele crema. Si mie de fapt. Cel mai mult imi plac la mijloc de saptamana cand mi se termina supa sau ciorba pregatita in week-end. Cum nu prea ajung acasa mai devreme de ora 19:00, vreau sa pregatesc ceva rapid . Supa crema e o alternativa excelenta, pe langa faptul ca se prepara usor, am posibilitatea sa ascund in ea diverse legume pasate care lui David nu-i plac in starea, forma si aspectul lor naturala (broccoli de exemplu).
De data asta , am ales sa fac o supa crema de praz. Una destul de usoara ( nu am pus nici unt, nici lapte in ea) doar 2 linguri de ulei de masline.
De data asta , am ales sa fac o supa crema de praz. Una destul de usoara ( nu am pus nici unt, nici lapte in ea) doar 2 linguri de ulei de masline.
Aveti nevoie de :
1 jumatate de telina, potrivita ca marime
2 tije mari de praz
4 cartofi medii
sare dupa gust
2 l de apa/supa de legume sau de pui
2 linguri de ulei de masline
3/4 lingurita de curry
Telina taiata cubulete se caleste in 2 linguri de ulei de masline, se adauga apoi 250 ml de apa. Dupa ce da intr-un clocot se pune si prazul feliat si se mai adauga 750 ml de apa fierbinte. Daca aveti supa de pui, puteti inlocui o parte din apa cu supa. Atentie de la praz de foloseste partea mai alba, pana in locul de unde porneste partea verde, frunzele adica.
Cand telina a inceput sa se inmoaie se adauga si cartofii taiati cubulete. Si se lasa sa fiarba pana sunt moi. Evident ca mai e nevoie sa adaugati apa fierbine in supa, puneti si sare dupa gust. Cam asta e raportul de lichid legume in supa.
Pentru aroma eu am adaugat si 3/4 lingurita de curry. Daca nu sunteti siguri/e referitor la cantitatea de zeama ramasa la final, inainte de a pasa legumele, puteti scoate o parte din ea si adauga treptat inapoi in supa daca e nevoie. Un blender vertical este perfect pentru a pasa legumele.
Si da, tare buna a fost. Cu o lingurita de smantana in fiecare bol de supa. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu