Astazi va propun o mancare taraneasca, gatita ca-n Ardeal. Ca sa iasa buna de tot va trebuie neaparat carnati de casa afumati. Nu prea aveti cum sa dati gres cu acest fel de mancare :)
Si pentru ca-i mancare ca la tara se cuvine a fi servita in farfurie de tabla sau de lut daca aveti. In orice caz, arata bine si e foarte consistenta.
Si pentru ca-i mancare ca la tara se cuvine a fi servita in farfurie de tabla sau de lut daca aveti. In orice caz, arata bine si e foarte consistenta.
Aveti nevoie pentru 5 portii de:
250 g fasole boabe gata fiarta si scursa de apa
1 fir mare de carnat de casa usor afumat
1 ceapa
1 frunza de dafin
boia sau 1 lingura de pasta de ardei sau chiar jumatete de ardei rosu
100 ml bulion
2 linguri de ulei
2 lingurite de amidon
sare si piper dupa gust
Se incepe cu carnatul taiat rondele, pentru a scapa de o parte din grasime se pune intr-o tigaie fara ulei si se lasa la rumenit pe ambele parti.
Intre timp se toaca ceapa marunt si se caleste sin in 2 linguri de ulei, se adauga ardeiul sau pasta de ardei. Dupa ce se calesc vreo 5-7 minute se adauga 50 ml apa si jumatate din bulion si o frunza de dafin, se da in cateva clocote timp de vreo 10 minute. Se asezoneaza cu sare dupa gust si putin piper.
Se adauga si carnaciorii; se lasa sa fiarba vreo 10 minute se pune si restul de bulion si inca vreo 50 de ml de apa. La final adaugati si fasolea fiarta si in functie de cat lichid mai aveti mai puteti completa cu putin bulion amestecat cu apa. Lasati sa dea putin in clocot, gustati si mai adaugati sare si piper. Pentru a ingrosa sosul dizolvati 2 lingurite de amidon de porumb in 3 linguri de apa rece si turnati peste sos amestecand rapid. Mai lasati o jumatat de minut sa fiarba si e gata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu