Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

duminică, 8 februarie 2015

Pui rumenit la cuptor

Acesta e de departe cel mai bun pui la cuptor pe care l-am gatit vreodata. Poate pentru ca m-a inspirat Jamie Oliver. Reteta este pe cat de simpla pe atat de delicioasa. Este genul de reteta pentru mamici si bunici ocupate.
Iar pentru pregatirea lui aveti nevoie de:

1 pui intreg bine curatat, spalat cu apa rece si zvantat
1 lingura de sare, 1/4 lingura de piper si 1 lingura de boia
2 linguri de ulei pentru condimente si vreo 50 de ml de ulei pentru tava (poate fi ulei de masline)
1 lamaie intreaga crestata de jur imprejur pana la miez
1 legatura mica de cimbru
2 catei de usturoi
cativa morcovi curatati si taiati bastonase
2 cepe, de preferinta cu foi, spalate si taiate rondele
ulei pentru tava, 
50 ml de apa cu vin




Sarea, piperul si boiaua se freaca bine cu 2-3 linguri de ulei si apoi ungeti puiul  in exterior cu acest amestec. In interiorul puiului se pun lamaia crestata in spirala de la un capat la celalalt (ca sa lase usor zeama si sa tina puiul umed in timpul coacerii), cateii de usturoi si legatura de cimbru.




Morcovii si ceapa se pun alaturi de pui in tava. Nu uitati sa adaugati putin ulei in tava impreuna cu apa si putin vin.


Puiul se da la cuptor aproximativ doua ore, doua ore si ceva la temperatura medie.  Se mai adauga putin ulei la nevoie. Se lasa pana se rumeneste.


Lui David ii place mult puiul asta cu orez si ciuperci. Pieptul de pui e partea lui preferata si nu refuza niciodata o portie zdravana.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu