Pentru cei care iubesc gatitul

Pentru cei care iubesc gatitul

duminică, 13 mai 2012

Chec marmorat cu branza de vaci si cacao

Asta e o reteta pe care am gasit-o in revista Click pentru femei dar parea destul de complicata. Mie intotdeauna mi-a fost teama de blaturile, checurile care implicau in reteta batutul untului moale cu zahar, asa ca ma feream de ele.
De data asta, reteta era explicata bine, pas cu pas si mi-a iesit un chec minunat.




Pentru ca e destul de multa compozitie la o astfel de reteta, am folosit o forma de guguluf  ca sa incapa si sa arate si deosebit.

Iata de ce este nevoie:

6 oua ( la temperatura camerei )
200 g zahar
250 g unt
250 g branza de vaci
250 g faina
1 plic de praf de copt
20 g cacao
1 praf de sare







Untul moale se bate cu 1/3 din cantitatea de zahar pudra. De data asta chiar am avut rabdare se se incalzeasca untul la temperatura camerei. De fapt asta e secretul, untul trebuie scos de la frigider si lasat la temperatura camerei cateva ceasuri bune, altfel  nu aveti cum sa-l bateti, ba mai mult puteti compromite prajitura. Peste unt se pune rand pe cate un galbenus si se bate bine dupa fiecare iar galbenusurile se pun pe rand ca sa nu se taie untul. Adaugati si branza de vaci si mixati bine de tot.




Apoi turnati cam jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si putina sare ( putina cate putina, amestecand bine) in amestecul de branza cu unt.


Intr-un alt bol bateti albusurile pana obtineti o bezea destul de tare apoi adaugati restul de zahar si bateti bezeaua pana devine foarte tare si lucioasa.


Acum e momentul sa renuntati la mixer, adaugati restul de faina si amestecati usor cu o spatula de jos in sus ca sa nu se lase bezeaua.


Bezeaua se adauga apoi peste compozitia cu branza si se amesteca usor.



Se toarna jumate din compozite in forma de guguluf unsa si apoi tapetata cu faina. In cealalta jumatate se inglobeaza cacao. Se toarna si compozitia aceasta in forma si se niveleaza.



Se da la cuptor la foc mediu cam 40 de minute. Dupa ce se raceste putin, checul  poate fi rasturnat din forma pe un platou. Il puteti pudra cu zahar cand se raceste.


Este un chec cu blat ceva mai dens, nu e foarte aerat dar nu e nici uscat pentru ca branza ii imprumuta din umezeala. Se pastreaza bine la loc racoros invelit in folie alimentara.

Sa aveti pofta buna si sopr la gatit bunatati pentru cei dragi!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu